Nowy użytkownik
Składniki:
2 szklanki mąki
2 szklanki mleka
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 łyżek oleju
szczypta soli
Cukier puder do posypania
Sposób wykonania
Pyszne i sprawdzone gofry z gofrownicy. Oddzielone żółtka należy zmiksować z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem oraz solą na jednolitą masę.
Kolejno ubijamy na sztywno białka i mieszamy z wcześniej przygotowanym ciastem.
Gofry pieczemy w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy do osiągnięcia pożądanego koloru (na rumiano: około 6 minut) i podajemy z cukrem pudrem lub konfiturami owocowymi.
Offline
niestety nie mam gofrownicy, jak dzieciaki chcą gofry to chodzimy na miasto, mamy niedaleko budkę z pysznymi goframi a jak jest późno albo nie chce nam się iść to robię im wtedy naleśniki kukurydziane. Są chyba jeszcze pyszniejsze od gofrów
Offline