Jakie macie doswiadczenie w kuchni? Dbacie o to, żeby wasze posiłki były bogate w skladniki, które pomoga wam w utrzymaniu dobrego stanu zdrowia? Czego się wystrzegacie a bez czego nie możecie się obejść?
Offline
w moich posiłkach nie może zabraknąć warzyw, mogę gotować bez mięsa, ale warzywa być muszą. Zwłaszcza że posiłki jedzą dzieci. Stronię od smażenia na rzecz pieczenia czy duszenia, rzadko kiedy gotuję tradycyjne ziemniaki z wody. Chyba taki uraz z dzieciństwa kiedy jadło się je codziennie i tylko zmieniały się kotlety.
Offline
A co przyrządzasz zamiast ziemniaków np? do mięsa i sałatki?
Offline
Dołącze się do tematu Lubię ziemniaki, ale zdecydowanie wole ryż i kaszę. Mięsa nie musze jesć, ale moja rodzinka lubi wiec przyrządzam. Dla dzieci, a mam ich dwójkę lubię przyrządzać dania ze strony ancymonki. pl, jest tam dużo przepisów dań dla dzieci. W sumie nie tylko
Offline
Dzisiaj mam w planach zrobienie placuszków ziemniaczanych:
Paluszki ziemniaczane
Składniki:
1 kg ziemniaków,
3 jajka,
20 dag mąki pszennej,
2 łyżki tartej bułki,
10 dag żółtego sera,
gałka muszkatołowa,
majeranek,
olej do smażenia,
sól, pieprz.
Przygotowanie:
Ziemniaki umyj i obierz, ugotuj.
Ugotowane i ostudzone ziemniaki zmiel za pomocą maszynki do mielenia.
Dodaj 2 jajka, majeranek oraz resztę przypraw do smaku.
Dodaj mąkę.
Wszystko wymieszaj oraz ugnieć ciasto.
Uformuj z ciasta cienkie wałki.
Obtocz je w jajku oraz tartej bułce.
Smaż na rozgrzanym oleju.
Zetrzyj ser na tarce, posyp nim gorące paluszki.
znalazłam ten przepis na przepisy.ancymonki
a jak z wami dzisiaj? Co na weekend przyrządzacie?
Offline